Gevorderde beheersing & Rij-techniek

Voor deze motortraining worden maximaal 4 deelnemers gepland.Deze training is met name geschikt voor motorrijders die al over enige rijervaring beschikken en/of minimaal gevorderde motortrainingen hebben gevolgd. Voor motorrijders die al eerder, of bij een andere organisatie trainingen hebben gevolgd wordt er een aangepast programma samengesteld. De training start om 09.00 uur en zal rond 16:30 uur eindigen. In overleg met de deelnemers kan de training verdeeld worden over twee dagdelen op verschillende dagen.

Bij de indeling worden toer, sportieve, en ervaring rijders bij elkaar ingedeeld. Door deze indeling wordt tijdens de training een hoger rendement gehaald.

De motortraining is verdeeld in 3 onderdelen,te weten een kort gedeelte theorie, gevorderde praktische motorbeheersing en verkeersdeelneming.

Omdat de cursisten die deze training volgen reeds beschikken over een gevorderd niveau wordt in het eerste deel van de ochtend een aantal basis onderdelen van de motorbeheersing kort herhaald en wordt het ochtenddeel uitgebreid met o.a. remmen bij hogere snelheid, remmen/uitwijken en bermvlucht.

Tijdens de gezamenlijke lunch bespreken we de oefeningen die we ‘s middags in de praktijk brengen.

Tijdens het middagdeel wordt met name nadruk gelegd op het verhogen van het verkeersinzicht en gevaarsherkenning bij hogere snelheden. De techniek van inhalen alsmede veilig en plezierig bochten rijden bij verhoogde snelheid. Tevens wordt geoefend om op de snelwegen met een kleine groep in formatie te rijden Het zogenaamde “en-bloc” rijden wat ook bij beroepsgroepen getraind wordt.